Download Flash plugin

Countries visited

US States visited

2006-07-09

El coronel Macià



Aquest cap de setmana, el Parlament de Catalunya ha estat envaït per una tropa ben curiosa. Figurants disfressats, tècnics de tota mena d’enginys audiovisuals, personal de producció, tots ells professionals de l’engany, han ocupat les honorables instal·lacions per recrear uns fets que van succeir ja fa un segle a Madrid.



El director de El coronel Macià, en Josep Maria Forn, hagués preferit rodar aquestes escenes al parlament de la Carrera de San Jerónimo, però les autoritats del recinte no ho han autoritzat. Així doncs, a l’hemicicle del parc de la Ciutadella hem hagut de sentir les amenaces i els insults de la dreta nacionalista espanyola als diputats catalans. Era una ficció que recreava uns fets de fa un segle. Desgraciadament, sonava tant actual, tant viu, tant fresc! En un segle s’ha fet molt. Crec que en Macià es podria sentir satisfet de bona part dels avanços que hem aconseguit, però el seu esperit ens hauria de moure a exigir-nos més.



1 Comentaris:

Blogger Diana ha dit...

Ciao! Ja et veig tot vestit d'època, deuria ser divertit! Jo he trobat ja una "nova familia", ahir vam començar a rodar, però aquest cop faig de maquilladora i de fotografa d'edicio! En fi, una mica de tot, però m'agrada i estic aprenent molt! Ja us explicaré...

11/7/06 11:54  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Powered by Blogger